неділю, 30 січня 2011 р.

Свій до свого по своє :) Знайомимось - Люба Малікова, 25 років.


Ну от, нарешті  - і в нас є свої герої. Точніше, героїні. Що героїчного в цій тендітній симпатичній дівчині? Багато чого. Вона, напевне, перша в Україні  (з відомих принаймні мені, якщо помиляюсь - підкажіть ще когось!), що наважилась створювати з таких улюблених нами матеріалів, як текстиль та вовна речі суто художнього змісту, "дуже корисні в господарстві", як жартує сама авторка - арт-об"єкти, на противагу речам ужитковим. Знаючи Любу особисто, я впевнена - це  - лише початок. Адже енергійності та ентузіазму їй не позичати, а цікавих ідей навіть зараз вистачить на кільканадцять років вперед.

Випускниця Києво-Могилянської Академії, соціолог за фахом, Люба вже давно відома в колі ілюстраторів як неординарна авторка, в її двочому доробку ілюстрації для видань Case, LQ, ШО, Drinkart, XXL, «Стратегии», «Русская Жизнь», «Новый Маркетинг» та ін.

У 2009 Люба "познайомилася" з вовною та захопилася сухим валянням. Серія її ляльок "Міфологія" експонувалась у київській галереї "Парсуна".


У 2010 році Люба вдруге брала участь у "Гогольфесті" (на фото вгорі  - її інсталяція "Розгалуження" з вовни, комбінація сухого та мокрого валяння, сталевий каркас, слівер, естонська кардочесана вовна). Також минулого року Люба увійшла до трійки фіналістів конкурсу Молодих Українських Художників (МУХі)  з інсталяцією з фетру "Land escape".



Наприкінці 2010 Любов наважилась також поділитися з широким загалом своєю пристрастю до колекційних ляльок (фабричних виробів обмежених серій), відкривши власний магазинчик для всіх прихильників цього незвичного хобі.

Сподіваюсь, що приклад Люби надихне інших майстринь до втілення нових неординарних ідей насамперед у вовні, адже збагачення інтер"єрів нежитлових приміщень текстильними виробами, особливо з екологічними натяками у концепції - мейнстрім у сучасному текстильному мистецтві Європи.

1 коментар: