середу, 15 вересня 2010 р.

Бо ми того варті!












Шановні, сьогодні мова знов піде про можливості реалізації власних творів. І не лише тому, що це питання хвилює не лише початківців, а й визнаних майстрів своєї справи, але й тому, що на сьогодні в Україні фактично не існує власного дієвого та "розкрученого"  інструменту для просування своїх робіт "у світ" засобами інтернету. Прикро? Звичайно. Але таку ситуацію можна виправити, адже ще не перевелися в нашій країні люди, не обтяжені гонитвою за грошима, що можуть вкладати свій час, здібності й розум без бажання відразу "відбити" шалені гроші. Взагалі, це тема для окремого дослідження - ентузіазм, абмбітність та бажання зробити "щось хороше" у наших співвітчизників... Але - ближче до теми.
Євген Мазур - автор нового проекту BuyArt (http://www.buyart.org.ua), про який ми й поговоримо сьогодні.

- Пане Євгене,  чи є Ваш ресурс аналогом "Ярмарки майстрів", найпопулярнішого сьогодні серед майстрів на теренах колишнього СНД ресурсу для продажу творів ручної роботи?
- Фактично так, коли ми почали створювати даний ресурс (BuyArt) про "Ярмарку"  ми нічого не знали (довідались про неї нещодавно), промоніторивши  UA-нет нічого аналогічного ми не знайшли от і виникла ідея створити щось, що було б корисне та потрібне:) Зараз якось аж соромно що зразу не виникло ідеї промоніторити ще й рунет на наявність аналогічних ресурсів, хоча більш ніж впевнений що нас це б не зупинило:)) Перш за все ми орієнтуємось на українських майстрів і вважаємо що ми зможемо скласти гідну конкуренцію.

- Які Ви пропонуєте умови співпраці для авторів, адже є, певне, якась комісія або абонентська плата? Як залежить ця сума від кількості розміщених робіт?
- Наразі ніякої платні за розміщення робіт ми не беремо, хоча спершу така ідея й була, проте оскільки ресурс ще дуже новий і мало відомий, то з нашого боку це було б як мінімум нечесно :)

- Як відстежуються відгуки покупців?
- На даний момент відгуки покупців відстежуються лише за допомогою телефону та електронної пошти чи ICQ, проте в найближчих планах є надати користувачам можливість робити відгуки за допомогою коментарів до робіт, а також відкриття повноцінного форуму, де можна буде обговорювати не лише роботи а й інші речі, що цікавлять авторів робіт чи відвідувачів сайту.
Взагалі планів по покращенні сайту дуже багато, але на даний момент над програмною частиною сайту працює лише одна людина (Я:)). Взагалі даний проект існує наразі лише на моєму ентузіазмі, і виник як хобі та бажання зробити щось нове, чого ще не має в UA-неті.

- Де фізично розміщаються твори, хто організує доставку?
- Твори розміщуються в авторів робіт, і доставку організовують вони ж, ми лише передаємо інформацію про замовлення та замовника. Як я вже й казав, ми справді працюємо за тим же принципом, що й "Ярмарка".

- Чи є можливість для автора спілкуватися з покупцями засобами Вашого сайту (блог тощо)?
-  Наразі не має, проте як я казав вище, незабаром буде форум, а трішки згодом також буде й блог (якщо буде на це попит). Також планую надати можливість авторам самостійно вносити дані на сайт.

- Що відрізняє Ваш ресурс з-поміж інших подібних?
- Ну по-перше інших подібних не так вже й багато, а в тих що є - не дуже хороша якість виконання (хоча можливо зараз хтось скаже так і про buyart, але я я постійно працюю над його вдосконаленням). Найбільший наш конкурент наразі це -  "Ярмарка", не знаю чи вдасться мені швидко обігнати його по кількості наданих послуг, чи їх якості, проте я впевнений що так воно рано чи пізно й буде, і поки я зможу своїми силами фінансувати даний проект, щоб безкоштовно надавати творчим людям можливість показати себе світові, а також знайти поціновувачів своєї роботи, думаю доти перевага й буде на боці buyart :)))

 - Чи є якісь обмеження на якість робіт, що виставляються, чи це питання регулюється самостійно авторами?
-   Обмежень на якість робіт немає, buyart не є інтернет магазином, щоб тримати імідж і надавати клієнтам лише якісний товар, buyart це більш галерея чи виставка робіт, майстер показує роботу, і якщо якість роботи буде не задовільна ніхто просто нею не зацікавиться, і майстер не знайде своїх прихильників. Якість робіт на разі покладається лише на автора.
Проте в нас є обмеження на якість фото, на його розміри, якість виконання. На фото роботу повинно бути чітко видно, фото не повинне бути затемнене чи засвітлене і потрібно щоб був чіткий фокус. Також я прошу авторів дрібні елементи роботи знімати більш крупним планом, а також знімати роботу на однорідному фоні (хоча тут можуть бути винятки).

Отже, маємо реальну можливість ДІЙСНО своїми силами СТВОРИТИ нове середовище для самих себе. Особисто мене привабили не лише амбіційні плани Євгена та його енергійність, а ще й назва - Buy Art - купити (витвір) мистецтва/майстерності/уміння, яке передбачає певне критичне майстрів ставлення до своїх робіт, адже ми всі знаємо, що далеко не все, що в нас виходить, дійсно варте називатися "мистецтвом". Чому б не створити позитивний імідж України хоча б для самих себе, для самоповаги, створюючи і продаючи прекрасні речі в  себе на Батьківщині?

Немає коментарів:

Дописати коментар