понеділок, 21 лютого 2011 р.

Фотозвіт з МК Інги Самушієне з валяння капців























5 та 6 лютого у нашій майстерні відбулися майсетр-класи з валяння капців літовської майстрині Інги Самушієне. Розмаїття фасонів, ідей та можливостей вовни, описані Інгою на заняттях надихнули учасниць і на власні на експерименти, результати яких сподіваємось побачити незабаром в чисельних ресурсах мережі :)













Кожен етап у Інги, від розкладки до валяння, має свої, якщо не секрети, то часом вивірені тонкощі, на самостійне відпрацювання яких пішли б роки наполегливої праці. Інга вчила нас не боятися відходити від так званих "канонів" у валянні, випробовувати нові техніки, поєднуати те, що на перший погляд здається непоєднуваним, експериментувати і не боятися схибити.. Зокрема, суттєвих змін зазнали наші уявлення про порядок, кількість та товщину шарів у розкладці, потрібну кількість води під час валяння, використання вовни різних порід овець та тоніни в одному виробі, колористику, використання латексу, екологічність та звалюваність певних видів вовни тощо. Відкрита до спілкування та обміну досвідом скарбниця досвіду, що не боїться наслідування та копіювання власних виробів - ось ознака Справжнього Майстра.


Отже, роботи початківців (точніше, учасниць першого МК для початківців):

















































































Та валяльщиць, що вже мають неабиякий досвід (учасниць другого, інформаційно поглибленого МК):
































































Якщо після перегляду цього звіту у Вас з"явилося нестримне бажання відвідати МК Інги Самушієне, надсилайте заявки для попереднього запису на адресу "Скрині" і ми обов"язково запросимо Інгу до нас ще не один раз!

Немає коментарів:

Дописати коментар