неділю, 27 лютого 2011 р.

Кароліна Арвіломмі. Давно відома та неповторна.















Фінляндія - одна з небагатьох країн, де вівчарство, здається, існувало завжди, разом з традиціями валяння та використання повстяних виробів у побуті. Природно, що в таких країнах популярність валяння не зростає так стрімко, як це відбувається, скажімо, в нас чи у сусідній Росії. Можливо, саме тому майстриня, що вже 17 років свого життя присвятила валянню і має всі підстави вважати себе за "гуру" у цьому ремеслі (адже її роботи вже давно прикрашають не лише особисті помешкання її земляків чи поціновувачів її стилю за кордоном, але й експозиції декількох мезеїв), проводить МК для всіх бажаючих зі створення справжнього великого килима (кожен робить свій!), виготовленням яких вона захоплюється останнім часом, всього за 265 Євро (4-денний МК, у вартість входить 5 ночей проживання, 4 дні МК та харчування протягом всього часу перебування)!





















Гадаю, немає  потреби  розповідати багато про Кароліну, адже краще за мене це можуть зробити її твори - оригінальні та впізнавані, побачивши які одного разу, не забудеш ніколи :)

Ось що каже про свою працю сама майстриня:

«...Валяння –  це такий «вільний» спосіб творчості, що формується швидше почуттями, ніж розрахунком. Повстяні вироби, що міцні  за структурою і дизайном, тонко й акуратно зваляні, мають високу художню цінність та довговічність. Якість - інший важливий аспект, і як й усе у виготтовленні повстяних виробів, вона досягається дотиками та інтуіцією, а не використанням заздалегідь відомої формули..."





















Мета МК - створити високохудожній, відносно великий та міцний виріб з кардочесаної вовни від первинної розкладки до повного завершення. Особлива увага приділятиметься контролю кольорів, дизайну та форми, без додаткового підрізання, підшивання чи використання фетрової голки.
Робота - це ваша власна ідея і форма, перекладені на вовну. Кожен учасник повинен підготуватися заздалегідь - мати кілька ідей, задумок перед початком МК. Це можуть бути малюнки, ескізи, матеріали для натхнення - фото, репродукції тощо.

Місце проведення - містечко Алеяс, 5 км від Риги, на березі живописної Даугави, у приватному секторі; проживання у 3-4 місних кімнатах, в кожній - ТВ, зручності. 2 приміщення для відпочинку, камінна зала, повноцінна кухня, закрита територія, баня, мангал.


Від себе додам, що чекала на цей МК 2 роки :)  І якби не певні справді непереборні обставини, що виникли останнім часом, обов"язково відвідала б цю унікальну зустріч.
Подробиці та перелік матеріалів російською мовою - поштою усім бажаючим, звертайтеся :)
Для бронювання місця потрібна 100% передоплата до 10 квітня 2011 року банківським переказом організаторам МК у Ризі. Тож не зволікайте, кількість місць, як і годиться - обмежена!

2 коментарі: